Strapatsa

Grci ovo jelo zovu strapatsa ili Kaygana. Predstavlja tradicionalno grčko letnje jelo iz Arkadije gde bi siromašni ljudi jeli jednostavnu hranu od jednostavnih proizvoda, poput paradajza i jaja. 
Jako je slično našem satarašu. 
Pravi se brzo i lako. Zdrav, niskokaloričan obrok u kome možete uživati bez griže savesti :)

Sastojci:
-1/3 šolje maslinovog ulja 
-8 paradajza srednje veličine
-8 jaja 
- so 
- crni biber
-1/2 kašičice origana 
-2 lista bosiljka, sitno iseckan (po želji)
-1/2 šolje izmrvljene fete 
*šolja 250ml

Priprema:
Paradajz stavite u vruću vodu i blanširajte ga 2-3 minuta. Zatim ga ohladiti pod mlazom hladne vode, oljuštiti i isjeckati na kockice. Kockice paradajza stavite u cediljku i posolite. Sačekajte par minuta da se ocedi. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte paradajz. Koristite dublji tiganj. Nastavite da mešate dok svi sokovi ne ispare i postane gust sos. Dodajte so, biber, bosiljak i origano. Zatim u smešu dodajte jaja i dobro mešajte dok se jaja ne uprže. Konačno izmrvite malo fete i mešajte. 
Poslužite uz grčku salatu i hrskavi hleb
Prijatno :)