MELOMAKARONA

U susret praznicima donosimo Vam tradicionalan božićni kolač.
Hladni dani I šareni izlozi postepeno bude praznična raspoloženja.
Neka ova poslastica obraduje Vaša nepca I označi početak praznika.

Sastojci: 

Testo:
-3dl maslinovog ulja
-100gr šećera
-Sok od jedne pomorandže
-Kašika meda
-4Kašika brašna
-1 prašak za pecivo
-Po želji 50ml konjaka
-Pola kafene kašičice cimeta
-Pola kafene kašičice karafinlića

Sirup:
-400gr šećera
-400ml vode
-Kašičica cimeta
-10 kašika meda

Za dekoraciju:
-150gr seckanih oraha 

Priprema:

Testo se priprema tako što se lagano mikserom umute svi sastojci. Brašno dodati na kraju. A konjak po želji. Ukoliko Vam se učini da je testo retko, slobodno dodajte malo brašna kako bi se moglo oblikovati.

Testo oblikujemo tako da biskviti budu duguljasti i malo pritisnemo prstima.Možemo ga oblikovati I modlicama.

Peći oko pola sata na 180 stepeni, ili dok ne porumene.

Sirup spremamo tako sto šećer I vodu ukuvamo na tihoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga dodamo med I cimet.

Toplim sirupom prelivamo rashlađene biskvite. Ili ih jednostavno umočimo u sirup na par minuta kako bi lepo upile.

Dekorišemo ih seckanim orasima.

Uživajte u divnom božićnom kolaču I radujte se praznicima.