Ukus sarme, a izged musake. Neobično I ukusno.

z  Zdrav ručak, savršen za jesenje dane.

Iz Iznenadite Vaše ukućane jednim neobičnim jelom, prepoznatljivog ukusa.

U U nastavku Vam donosimo recept za kupus na grčki način

 

Sastojci:

·         -1 manja glavica svežeg kupusa

·         -1 glavica crnog luka

·         -300 g mlevene junetine

·         -2 kašike maslinovog ulja

·         -so, biber, origano

·         -400 ml jogurta

·         -jajeta

Priprema:

U dubljem tiganju ili šerpi nalijte maslinovo ulje. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa kad porumeni, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 10-ak minuta.
Nakon toga dodajte sitno seckani kupus, posolite i sve zajedno dinstajte 25 minuta, ili dok kupus ne bude mekan.
Po ukusu začiniti biberom i posuti origanom.
Odgovarajuću vatrostalnu posudu podmazati maslinovim uljem, te staviti  dinstani kupus i poravnati.
Smesu preliti jogurtom u koji ste dodali umućena jaja.
Na oko 180 stepeni zagrejanoj rerni, peći do rumene boje, odnosno dok jelo dobije lepu koricu. Zavisno od jačine rerne, 30-40minuta.

 

Posluživanje:

Služiti toplo, uz grčku salatu.

 

KUPUS NA GRČKI NAČIN