![Logo](https://assets.zyrosite.com//mePW19QNl5hyO4Da/logo-YKbV6ORe5yTPbBaL.jpg)
Ukus sarme, a izged musake. Neobično I ukusno.
z Zdrav ručak, savršen za jesenje dane.
Iz Iznenadite Vaše ukućane jednim neobičnim jelom, prepoznatljivog ukusa.
U U nastavku Vam donosimo recept za kupus na grčki način
Sastojci:
· -1 manja glavica svežeg kupusa
· -1 glavica crnog luka
· -300 g mlevene junetine
· -2 kašike maslinovog ulja
· -so, biber, origano
· -400 ml jogurta
· -2 jajeta
Priprema:
U dubljem tiganju ili šerpi nalijte maslinovo ulje. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa kad porumeni, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 10-ak minuta.
Nakon toga dodajte sitno seckani kupus, posolite i sve zajedno dinstajte 25 minuta, ili dok kupus ne bude mekan.
Po ukusu začiniti biberom i posuti origanom.
Odgovarajuću vatrostalnu posudu podmazati maslinovim uljem, te staviti dinstani kupus i poravnati.
Smesu preliti jogurtom u koji ste dodali umućena jaja.
Na oko 180 stepeni zagrejanoj rerni, peći do rumene boje, odnosno dok jelo dobije lepu koricu. Zavisno od jačine rerne, 30-40minuta.
Posluživanje:
Služiti toplo, uz grčku salatu.
![](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=600,h=496,fit=scale-down/mePW19QNl5hyO4Da/kupus-YX4OyGQJLniZxVrM.jpg)