Blog

KADA SPOJIMO NAJBOLJE IZ PRIRODE

Ekstra devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje sa organski gajenim ruzmarinom I belim lukom
Ruzmarin potiče iz mediteranskih krajeva, a ime je dobio po latinskim rečima ros (rosa) i marinus (more),što bi u prevodu značilo "morska rosa", budući da na njegov rast povoljno utiče morski povetarac koji prenosi vlagu.

Ruzmarin je više od hiljadu godina korišćen kao začin i prirodan lek, kome su bili prikonjeni i grčki bogovi.
U starom veku bio je posvećen Afroditi, božanstvu lepote i ljubavi. Stari narodi su bili dobro upoznati sa ovom biljkom, koju je pratio glas da poboljšava pamćenje, pa su je grčki studenti stavljali na glavu kada su pripremali ispite. Takođe je korišćen za venčanja jer simbolizuje ljubav I vernost. Otuda I datira običaj da se svatovi kite granom ruzmarina.
Pored verskih I mitskih značenja, ruzmarin se koristi kao začin, a najviše je rasprostranjen u mediteranskoj kuhinji. Odličan je dodatak supama, sirevima, ribi i mesu.
Poznate su I brojne prednosti ruzmarina u prirodnoj medicini, a najčešće se koristi za poboljšanje pamćenja, protiv stresa I glavobolje. Ruzmarin obiluje gvožđem, te redovnim konzumirenjem može rešiti problem anemije I hroničnog umora.
Beli luk nam je svima dobro poznat. Vekovima unazad ga mnoge kulture koriste.
Orfej, Hipokrat I Dioskorid navode brojna lekovita svojstva belog luka.
Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo, te nije ni čudo što ga smatramo najboljim prirodnim antibiotikom.
Uz svoja lekovita svojstva, tradicionalno, beli luk se koristi I u raznim obredima I verovanjima, a na našim prostorima najčešće protiv uroka.
Ova biljka je neizostavni dodatak mnogih jela, podjednako zastupljena u svim kulinarskim pravcima.
Kada organski gajenom ruzmarinu I belom luku, dodamo ekstra devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje dobijamo pravi praznik za čula, i savršenu kombinaciju zdravlja u bočici. Uz zdravstvene pogodnosti svakog sastojka pojedinačno, naše ekstra devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje sa belim lukom I ruzmarinom učiniće svako Vaše jelo ukusnim I autentičnim.
Ulepšaće police u Vašoj kuhinji, a od Vas napraviti vrhunskog kuvara.
Obradujte sebe I sebi drage osobe ovim jedinstvenim proizvodom.
Neto 250ml, u lepo dizajniranoj staklenoj ambalaži.
Vaša Grčka Maslina Shop
Mirjana Stevanivić

Quotes