BORANIJA NA GRČKI NAČIN
(posno)
Ako hoćete da se zamerite tinejdžeru-spremite mu boraniju :)
Boranija je izuzetno zdrava, sadrži vitamine A, B, C, E kao i folnu kiselinu, kalijum, magnezijum, cink i vlakna. Uz to je I niskokalorična, I kao takva idealna za razne režime ishrane.
Donosimo Vam brz I lagan recept za pripremanje boranije. Ovo jelo će I deca obožavati.
Za pripremu boranije na grčki način potrebni su sledeći sastojci:
· -450 g boranije (sveže ili zamrznute)
· -1 glavica crnog luka
· -4 čena belog luka
· -2 srednja paradajza (ili iz konzerve oko 150g)
· -2 kašike maslinovog ulja
· -1/2 kašičice čilija
· -biber I so po ukusu
· -1/2 kašičice cimeta
· -1 kašičica meda
Priprema:
Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi, tako da vri oko 6-7 minuta. Ukoliko koristite zamrznutu boraniju, kuvajte oko 20 minuta. Zatim boraniju ocedite I isperite hladnom vodom.
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni I beli luk. Dodajte paradajz (koji ste prethodno iseckali ili 150gr paradazja iz konzerve), začine (biber I so), I nastavite da dinstate par minuta.
Nakon toga dodajte boraniju, med I cimet. Dobro izmešajte I kuvajte još 15-ak minuta uz povremeno mešanje.
Servirajte toplo i uživajte u laganom i zdravom obroku.